Sivil Savunma Uzmanımız Sultan Koç rehberliğinde, 9 Kasım 2023 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda olası yangın durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla eğitim programı gerçekleştirildi.
28 Kasım 2023 | 16:18

Üniversitemiz Sivil Savunma Birimi ve Tam-Tüp Firması işbirliğiyle, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda olası yangın durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla akademik, idari personel ve öğrencilere yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanı Sultan Koç, yangının tanımı, çeşitleri ve yangın tüpü kullanımına dair kapsamlı bilgiler sunarak katılımcılara önemli pratik bilgiler aktardı. Ardından, Tam-Tüp Firma yetkilisi, yangının temel unsurları olan oksijen, yanıcı madde ve ısı üçgeni hakkında detaylı bilgiler verdi. Katılımcılara, kapalı ortamlarda meydana gelen yangınlarda oksijenin artışının parlama riskini, yangın yerindeki potansiyel tehlikeleri ve yangınla mücadele stratejilerini anlattı.

Eğitim programı, katılımcılara pratik beceriler kazandırmak amacıyla interaktif uygulamalar ve yangın söndürme tatbikatıyla desteklendi.