Gönül Diliyle Görev Bilinci
9 Ekim 2023 | 10:00

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programlarının 74.'sü, İdari ve Mali İşler Daire Başkanımız Aydın Kayaer'in eğitimci olarak katılımıyla gerçekleşti. Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitim programı, Üniversitemiz Güvenlik Görevlilerine yönelik "Gönül Diliyle Görev Bilinci" temasıyla düzenlendi.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın da teşrifleriyle bir araya geldiğimiz bu kıymetli program, birlik ve beraberliği en üst düzeyde yaşayarak bir bütün olarak kuvvetli olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Eğitimde Güvenlik personellerimize, kıymetli bilgi ve deneyimlerini aktaran Sayın Kayaer, işlerinin ne kadar zor ve aynı zamanda da çok kıymetli olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. "Sizlerin varlığı, öğrencilerimizin derslere girebilmesini, hocalarımızın derslerini yapabilmesini ve idari personelimizin işlerine başlayabilmesini sağlıyor. Bu sebeple, güvenlik görevlisi olarak sizlerin her zamankinden daha dikkatli olmanız gerekiyor. Giyim kuşamınızdan, davranış ve tutumlarınıza kadar her detayın bir bütün oluşturduğunu unutmamanız çok önemli." şeklindeki ifadelerini aktardı.

Kıymetli Başkanımız Aydın Kayaer, iletişimde etkinliğin ve gönül diliyle çalışmanın önemini vurgulayarak, işlerimizin daha verimli olabilmesi için samimi ve iyi niyetli bir yaklaşımın yanı sıra, ses tonu ve vücut dilinin de duygu ve düşünceleri daha etkili bir şekilde iletebilmesi için önemli olduğunu belirtip şu sözleri aktardı; “Araştırmacılar, iletişimin anne karnında başladığını ifade etseler de bizim inancımızda iletişim bundan çok daha öncesine gider. Buna göre insan için bu dünya bir imtihan yeridir. Karşılaştığı her olay ve durumda iradesine binaen iyi ve kötü olandan iyi olmayı seçerse insan, insan-ı kâmil olur. Her durumda gönül diliyle, samimi ve iyi niyetle yaklaşıldığında işlerimiz de harika olur. Bunun için sadece söz yetmez, söz ile birlikte ses tonu ve vücut dili duygu ve düşünceleri anlatmada daha etkindir.” ifadeleriyle etkin iletişim becerilerinin önemine vurgu yaptı.

Sayın başkanımız Aydın Kayaer interaktif uygulamalar ile birlikte etkin iletişim becerileri hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi. 9-13 Ekim 2023 tarihlerinde 5 gün devam edecek olan hizmet içi eğitim programı Aydın Kayaer’in katılımcılara hediyeler takdim etmesi ile sona erdi.

 
 
background image